Miss Nehézbombázók Amerikában

 2011.07.30. 15:49

 Több mint 20 esztendeje annak, hogy Olaszországban megmérkőztek egymással az igazi  „nehézbombázók”. Ennek mintájára Amerikában is évente rendezik a Miss Cicciona szépségversenyt. A Cicciona, vagyis dagi elnevezés ezúttal cseppet sem túlzás, hiszen a verseny résztvevői minimum 220 kilósak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A szépségverseny alapítója az olasz Gianfranco Lazzereschi a verseny céljáról így ír a verseny honlapján: „Célunk, hogy azok a nők is ismerjék meg a fényt, a szépséget, az egyszerű és igaz szeretetet, akik el vannak zárva a reflektorfény elől.” 
Ennek érdekében a verseny részeként sor kerül éneklésre, táncra, fürdőruhás és estélyi ruhás bemutatóra mindezt baráti környezetben rendkívül szórakoztatóan. 
„Az amerikai rendezvény az elmúlt öt esztendőben egyre népszerűbb – mondta a verseny  szervezője Ronda Shappert.- A Miss America vagy a Miss Universe versenyek soha nem rendeznek megmérettetést a 200 kilós hölgyeknek. Ugyanakkor, az utóbbi időben az amerikai nők súlya nőtt, ezért egy ilyen verseny megítélése egyre pozitívabb.
Melissa Stamper a verseny ügyvezető igazgatója szerint ez a verseny segít abban, hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben. „Rengeteg plus méretű hölgy szenved a testétől, nem tudja elfogadni, de egy ilyen verseny erőt adhat és segítheti az önbecsülését.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dr. Deb Burgard klinikai szakpszichológus szerint a verseny abban is szerepet játszhat hogy az emberek megértsék a szépség többféle lehet, hogy ne hagyják, hogy a gondolkodásuk csak egy elterjedt séma alapján ítélkezzen.
„Ez egy jó dolog, mert segíti az embereket abban, hogy megértsék, hogy a világ, az emberi történelem, a szabványos szépség fogalma, annyira különbözőek, mint mi magunk.”
 
(A huffingtonpost.com cikke nyomán)
 

Címkék: szépségverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://ducicsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr63110684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása