Most tényleg kiderül!

 2011.07.27. 09:32

Olyan kemény gondolati kiképzés alatt áll a világ, hogy szinte lehetetlen ez alól kimenekülni. A fogyasztói társadalom által diktált nőkép meghatározza mindkét nem gondolkodásmódját, vágyait, eszményképeit és vásárlási szokásait. A média meghatározó szerepe tagadhatatlan abban a folyamatban, ahogy egy gyerek felnő, szocializálódik. Csak gyönyörű, vékony és általában szőke nőket lát mindenfelé és már ott ellentmondásba ütközik, hogy a plakátlányok világa messze másmilyen mint a körülötte lévő tapintható valóság.


A harcos amerikai ducik nem hagyják ezt! Ezerféle módon harcolnak azért, hogy mindazok akik kicsit, vagy nagyon eltérnek a plakátokon látott műlányoktól megtanulják szeretni és tisztelni saját magukat. A "Szeresd a tested nap", valamint a "Nemzetközi diéta mentes nap" mellett különféle előadásokon, konferenciákon adnak hangot a természetes test dícséretének.

Egyik összeállításukból nagyon jl meg lehet ismerni a reklámok alkotta hamis világ illúzióit. Az alábbi linken megnézhető összeállítás szól megmutatja, hogy a világ milyen elvárásokat támaszt egy nő felé, milyen legyen, hogy elfogadható legyen. Hogyan használja a kereskedelem a női testet, milyen módon szuggerálják a reklámok a férfiakba a tökéletes, az egyedül elfogadható nő képét. Szó esik a celebekről, akiknek egyik legnagyobb bűnük a szülés után, vagy csak úgy a csípőjükre kúszó plusz kilók.

Nézd meg, miért is utálja a világ a ducikat!

Érdemes annak is végignézni, aki nem tud jól angolul, hiszen a rengeteg kép sokszor önmagáért beszél.

Címkék: reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://ducicsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr923102825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása